• BIST 4.811,45
  • Altın 1208.686
  • Dolar 19.1056
  • Euro 20.7292
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 12 °C

94 leylek halkalandı

94 leylek halkalandı
Iğdır’da yürütülen Leylek Halkalama Projesi kapsamında 94 leylek halkalandı.

94 leylek halkalandı

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Iğdır’da yürütülen Leylek Halkalama Projesi kapsamında 94 leylek halkalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi Kuş Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUŞMER), Kuzey Doğa Derneği, İspanya Ornitoloji Merkezi ve bölgedeki elektrik dağıtım firmasının iş birliği ile leylek halkama projesi tamamlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mete Türkoğlu, 6 kişiden oluşan halkalama ekibinin, 15 günlük yuva tarama çalışmasının ardından, bin 250 kilometre yol kat ederek, 84 saatlik çalışmanın sonucunda 45 yuvada 94 yavru leyleğe (Ciconia ciconia) Türkiye halkaları takıldığını söyledi.

Türkoğlu açıklamasında: “Lift aracı ile yuvadan alınarak bir bacağına leyleğin kimliği olan alüminyum halka diğer bacağına ise dürbünle leyleği uzaktan izleme imkanı veren mavi renkte halkalar takılan leyleklerin hem yuvaları temizlendi hem de elektrik kabloları izole edildi.

Yapılan halkalama çalışması ile leyleklerin Afrika’dan dönüp-dönmedikleri, hangi alanlara gittikleri, kaç yıl yaşadıkları ve beslenme alanlarındaki değişimler gibi sorulara cevap bulunacak. Yine halkalama çalışmaları ile yöre insanları arasında farkındalık oluşturulması ve leyleklere karşı duyarlılığın artırılması hedefleniyor.”dedi.

94-leylek-halkalandi-(2).jpg

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Kars'tan Havadis | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.