• BIST 4.878,31
  • Altın 1204.6
  • Dolar 19.1022
  • Euro 20.6812
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 13 °C

ARSLAN, KILIÇ VE ÇALKIN: “KİMLER AK PARTİLİ VEYA DEĞİL BİLİYORUZ”

ARSLAN, KILIÇ VE ÇALKIN: “KİMLER AK PARTİLİ VEYA DEĞİL BİLİYORUZ”
Ak Parti Kars İl Başkanlığı, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi.

ARSLAN, KILIÇ VE ÇALKIN: “KİMLER AK PARTİLİ VEYA DEĞİL BİLİYORUZ”

Tacettin DURMUŞ / KARS’TAN HAVADİS

Ak Parti Kars İl Başkanlığı, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi.

Ali Karadeniz’in divan başkanlığına seçildiği toplantıda konuşan AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler üzerine değerlendirme de bulundular.

Arslan, Kılıç ve Çalkın konuşmalarında, 31 Mart seçimlerinde özellikle AK Parti teşkilatları içerisinde yer alan bazı kişilerin vefasızlığından dert yanarak, her kesin partilerine olan vefalarını veya vefasızlıklarını çok iyi bildiklerini dile getirdiler.

Toplantıya 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı divanın oluşturularak, divana Ali Karadeniz başkanlık etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Adem Çalkın, birkaç gün sonra idrak edeceğimiz ramazan ayımızın önce İslam alemine, Türkiye’mize, Kars’ımıza ve bizlere hayır getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ettiğini söyledi.

Konuşmasında ülkeyi ve bölgeyi yöneten liderlerin birleştirici özelliklerine vurgu yapan Çalkın: Toplumsal dayanışma birlik beraberlik ve fedakârlık ruhuyla bezenmiş hoşgörülü affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihmal etmeyen, verdiği sözde duran, hayalcilikten uzak davranan, günü kurtarma, koltuğu koruma peşinde olmayan toplumun hiçbir ferdini ve hiçbir kurumunu kendi egosu için ya da süre gelen kısır döngü devranlarını devamı için feda etmeyen liderler ve yöneticiler olacaktır. Toplumsal dayanışma birlik beraberlik adına ortaya çıkan yada bunu sağlamakla sorumlu olan liderler ve yöneticiler sağlam karakterli halkı kucaklayan birlikte aynı mücadelenin içinde olan arkadaşlarını unutmayan, yol arkadaşlarına sırtını dönmeyen kimseler olmayı becerebilmeli, herkese aynı eşit davranan, hakkaniyetli ve adaletli olmalıdırlar.” dedi.

31 MART’TA SADECE SUSUZ’U KAYBETTİK

Geçmiş dönemlerde yapılan seçimler hakkında bilgi veren Başkan Çalkın, 31 Mart yerel seçimlerine de değinerek, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Cumhur İttifakı lehinde kendi adaylarını geri çekere MHP’yi desteklediğini ve MHP’nin oylarını arttırdığını söyledi.

Kars merkezi kaybettiklerini anımsatan Başkan Çalkın, Cumhur İttifakı kapsamında ilçelerde de sadece Susuz’u kaybettiğini, Kağızman ve Sarıkamış’ı Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin kazandığını kaydederek, “Ben ve teşkilatım ile sayın milletvekillerimiz 31 Mart’ta vicdanımızın gereği olan her şeyi yerine getirmişizdir. Buna rağmen bir il düşünün, bir teşkilat düşünün kendi ilinde belediyede MHP’ye çalışıyor, aynı ilde il genel meclisinde kendi partisine oy istiyor, daha 40 kilometre ötedeki başka bir ilçede kendi partisine oy istiyor, karşısında MHP var. Böyle bir teşkilat bu zorluklara rağmen bugün 5 belediye almışız ve yine 5 belediyenin yanında 21 olan il genel meclis sayısının da 12’sini AK Parti kazanarak İl Genel Meclis Başkanlığını da AK Parti almıştır. Kaybettiğimiz ilçelere baktığımızda eksik hizmetler mi var? Hayır. Sonuçta vatandaş şöyle değerlendirdi; “evet AK Parti ve MHP bir Cumhur İttifakı birlikteliği yapmıştır. Ha AK Parti’ye oyumuzu veririz, ha MHP’ye oyumuzu veririz” dediler. Nitekim Kağızman ve Sarıkamış’ta bu kapsamda öyle değerlendirdiler, orada da Cumhur İttifakı olarak bakarsanız sadece kaybedilmiş bir ilçe vardır oda Susuz ilçesidir. İlçelerin tamamı Cumhur İttifakı ile birlikte 5’ini AK Parti, 2’sini MHP, 1’ini de CHP almıştır.” diye konuştu.

YUNUS KILIÇ: “VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERMEYEN BAZI PARTİLERİN VİCDAN MUHASEBESİ YAPMASI GEREK”

Çalkın’ın ardından konuşan Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde vefa örneği göstermeyen bazı partilerin vicdan muhasebesi yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Kılılç, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısının yapılan iki seçimin muhasebesini yapma imkanı verdiğini söyleyerek, “Bu seçim süreçlerinde nelerle karşılaştık? Nasıl davrandık? Kim hakkını hukukunu gözetti? Kim bu mücadeleleri nefsine yenik düşüp beceremedi? Aslında hepimiz şöyle film şeridi gibi gördük. Tabi siyaset öncelikle ilkeli insanların yapması gereken bir şey. İnsanın kendi yaşamından, kendi hayatından bir takım ilkeleri, doğruları kendi kafasında dünya ile alakalı bir davası yoksa o adamdan hiçbir zaman, hiçbir işinde, gücünde uğraşında, dört başı mamur yapması beklenemez.” dedi.

AK PARTİ DAVA PARTİSİDİR

AK Parti’nin bir dava partisi olduğunu dile getiren Kılıç, “AK Parti’nin iddiası nedir? Kendi yaşadığı coğrafyaya ve mümkünse dünyaya adaleti tescil eden, tecelli etmesine yardımcı olmaktır. Yani doğruyu yapmak ama yanlışı da söylemektir. Siz kendiniz doğru yapmazsanız, yanlışı da söyleyemezsiniz. Çünkü kendiniz yanlış şeyin içerisinde olduğunuz zaman yanlışı söyler misiniz? Tabi doğrunun tarifi çok farklı. Bakıyorsunuz insanlarla, çevreyle, ailesine bir sürü yanlış yapıyor, sonra tarif ettiriyorsunuz diyorsunuz ki; “Bu doğrunun bir tarifini yap” öyle bir tarif yapıyor ki kendini asla içinde bulmuyor. Yani doğrunun çok tarifi var. Herkes kendine göre yaptığı zaman doğruyu bulmak mümkün olmuyor. Ben bu süreçlerde biraz da siyaset bezen nasip eder, bazen etmez. Etmediği zaman niye etmiyorsun diye sana nasip etmeyeni sorgulama hakkı yok. Ben layığını yaptım mı, gereğini yaptım mı? Siyaset nedir? Siyaset karnımızı doyuran bir alan değil. Değil mi? Siyaset vicdanına, yaşadıkları topraklara, insana küçükte olsa bir katkıda bulunma arzusu içerisindeysen Mevla’m nasip ediyor, değilsen etmiyor tabi.” diye konuştu.

1 LİTRE SÜT ÜRETEN KÖYLÜMÜZ, ANKARA’DAKİ BÜROKRATLARDA ÇOK DAHA DEĞERLİDİR

Kars’ın bir köyünde 1 litre süt üretenin, Ankara’daki bir bürokrattan daha kıymetli olduğunu da belirten Yunus Kılıç: “Biz 17 yılda Türkiye her şeyi yaptık, Kars ve ilçelerde artık yapılacak bir iş kalmadı demiyoruz. Şu zamana kadar yaptıklarımızın birkaç katı daha fazlasını yapmak zorundayız. Bahar geldi ve köylerini çal çamur içersinde ve ekime hazırlanıyor. Köylerimize gittiğimiz zaman giderek artan talepleri ve beklentileri oluyor.  Köylerimize gittiğimizde oraları daha yeşil, daha çok üreten, yolu, suyu ve kaldırımı olan köyler görmek istiyoruz. Dünya sadece şehirlerden ibaret değildir. Köylerde yaşamı güzelleştirirseniz şehirler de güzel olur. Çünkü üreten köyler, tüketen şehirlerdir. Köylerde yaşayan insanlar yaşamlarından mutlu olurlarsa emin olun Ankara’daki bir bürokrattan ise köyde bir litre süt üreten köylüm benim gözümde daha kıymetlidir. O yüzden önce köylerde kalan yatırımlarımızı tamamlayacağız. AK Parti bunu yıllarca yaptı. Siz teşkilat mensuplarımız bunu her yerde anlatabilirsiniz. Çünkü hizmet bekleyen vatandaş, bu hizmetlerin devamını da istiyor. Bu hizmetler yapılırken Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere en küçük birimlerimize kadar bu hizmete katkı verenler sizlersiniz. Bizler seçim dönemlerimizde bunarı unutuyoruz.

SEÇİMLER DE VİCDANIMIZI DİNLEMELİYİZ

Bakıyorsunuz yıllarca siyaset yapıyorlar ve AK Parti’nin ülkede yapmış olduğu bu gelişmeyle beraber hizmet ediyorlar ama seçim zamanı ‘birinin dayısı şuradan aday, diğerinin amcası şuradan aday’ diyerek davasına sahip çıkmayınca büyük sorunlar yaşanıyor. İnsan en büyük zorluğu kendi nefsini idare edemediği sürece yaşar. O kişinin de dünyaya da millete de hiçbir faydası olmaz. Yani her kes bu toplantından sonra kendi akıl şeridinden 31 Mart seçim sürecinde nasıl davrandığını bir düşünsün. Ama vicdanıyla olan yolu kapatmadan beyni ile vicdanının bir buluştursun. Ve evine girip rahat uyuyacaksa Allah razı olsun. Uyuyamayacaksa da biraz vicdan azabı çeksin. Türkiye’de ve ilimizdeki bütün hizmetlerden yararlanacak, ama günü geldiği zaman kendi küçük hesaplarından kurtulamayacak, partimize ve ülkemizin geleceğine ve Dünyanın bir takım katkılar sunmayı beklediği Türkiye’ye karşı olumsuz tabloların çıkmasına katkı sunmayacak.

31 MART SEÇİMLERİNDE HER KESİN NASIL DAVRANDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUM

31 Mart seçimlerinde her kesin nasıl davrandığını çok iyi biliyorum. Ben her zaman gördüğümü söyleyen biri oldum. Ben şu anda kim seçimde ne yapmış söylemem. Benim kime nasıl baktığımdan anlıyorsunuz. Şimdi artık muhasebe zamandır. Hani derler ya ‘Deve kuşu kafasını kuma sokar ama bedeni dışarıda kalır” misali her kes her şeyi görüyor artık. Devir artık o devir değil. Kimin kimle konuştuğunu, kimin kimle birlikte hareket ettiğini, kimin ne kadar vefalı olduğunu, kimin ne kadar vicdansız olduğunu gördük ve her kesi çok iyi biliyoruz. Konuşmuyorsak bunları bilmediğimizden değildir. Daha önceden hürmet ettiğim, şefkat gösterdiğim, saydığım sevdiğim bir adamın bu seçim sürecinden sonra yanımıza geldiği zaman yüzüm asık olur ve ona gülmem. Vicdanım ona yine eski şefkati göstermeme müsaade etmez. İster sevin, ister sevmeyin isterseniz beğenmeyin, biz böyle davrandık ve böyle davranacağız. Sıkıntılı bir seçim dönemi geçirdik. Halen Kars’ta da, Ankara’da da siyasi yaşamda hafif sıkıntı yaşadığımız zamanlarda kötü niyetli adamlar böyle bir su yüzüne çıkarlar. Çünkü bu gibiler hep bu anı beklerler. Ve birden ortaya çıkarlar. Bizler teşkilat olarak bir arada durduğumuz sürece, eksiğimizle gediğimizle bir ve beraber olursak, hiçbir kimsenin bizi yıkmaya gücü yetmez.

AK PARTİ AİLESİ BAŞKASINA ÇALIŞMAYA ALIŞIK DEĞİLDİ

Çünkü AK Parti 17 yıldır bu ülkede birinci sıradaki ve hükümet eden partiydi. Biz o ana kadar rahattık. İnsanların karşısında çıktığımız zaman biz kendimize yani kendi adaylarımıza oy istiyorduk. O zaman işimiz kolaydı. Kendimizi yaptıklarımızla seçmenimize anlatıyorduk. Ama bu seçimde farklı duygular içerisinde bir seçim geçirdik. Her yerde ‘AK Parti bu seçimi kazanır’ dediler.  Ama bir ittifaka girdik.

SEÇİM BİTTİ DEDİKODULAR DEVAM EDİYOR

Halen seçim bitti gitti, Sayın Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız oturup bir karar verdiler. O karar anına kadar yapılması gereken her şeyi tüm teşkilatlarımız ile birlikte yaptık. Halen daha ‘Kars’ı siz vermeseydiniz, biz kazanacaktık’ diyen ve bu söylemi kendileri için bir gerekçe gösterip, haklı gösterecek kendilerini haklı göstermek isteyen bir ekip piyasada dolaşıyor. Biliyorsunuz ki bu partiyi kuran, bu partiyi hepimizden daha çok düşündüğüne inandığımız Sayın Cumhurbaşkanımız bu kararı verdi. Bunu artık tartışmanın bir anlamı yok.  Adı şu veya bu idi önemli değil ve bende biliyorum ki kendi adayımızla biz kazanacaktık. Seçimi öncesi belediye hizmetlerinden millet bıkmıştı.  Ensar Erdoğdu il başkanlığımız yapmıştı. Her şey kazanacağımızı gösteriyordu. Ama bir karar verildi. Biraz vicdanlı olmak gerek.

AK PARTİ BİRLEŞTİRİCİ PARTİDİR

Şehrimizin etnik yapısından kaynaklı sıkıntıları her zaman vardır. Bunu yıllardır hiçbir zaman ortadan kaldıramadık. Ama bunun içinde yine bizler mücadele edeceğiz. Şunu da her kes iyi biliyor ki AK Parti olmazsa Kars’ta etnik yapılar arasındaki açı daha da açılır. Çünkü AK Parti birleştiren ve toparlayan, bağrında her kese yer açan, herkesi kucaklayan tek parti yine biziz. Çünkü Kürdü, Azerisi, Terekemesi, Yerilisi, Sünnise ve Alevisi de bizde, Şavşatlısı da bizde. “dedi.

Toplantıda son sözü alan 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da “Vatandaşı yanıltmaya çalışanlara, bu davaya zarar vermeye çalışanlara, dünyanın bütün mağdurlarının mazlumlarının hamisi, umudu Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yürüyüşüne engel olmak isteyenlere diyoruz ki; “Kusura bakmayın, düne kadar yanınızdaydık, düne kadar arkanızdaydık ama bugünden sonra yok artık.” Bugünden sonra onlar ne yaptıklarını bilip ona göre karşımıza gelsinler. Canını dişine takarak ilçelerde, ilde çalışan, Cumhurbaşkanımız emretti diye MHP adayının arkasında ev ev gezenlerin yerine kendilerini koymasınlar. Çünkü görüyoruz, kusura bakmasınlar onlar kendilerini iyi bilsinler en azından sorumluluk bizde olduğu sürece 4 yıldan fazla milletvekiliyiz. Yaklaşık 2,5 yıl daha MKYK üyesiyim. Sorumluluk bizde olduğu sürece kusura bakmasınlar yanımıza boşuna gelmesinler.” dedi.

kimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(13).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(7).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(12).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(5).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(2).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(3).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(4).jpgkimler-ak-partili-veya-degil-iyi-biliyoruz-(8).jpg

ak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(1).jpgak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(4).jpgak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(3).jpgak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(2).jpg

 

Bu haber toplam 2871 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Kars'tan Havadis | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.