• BIST 4.811,45
  • Altın 1208.648
  • Dolar 19.1033
  • Euro 20.715
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 12 °C

Iğdır’da koyun kırkımı devam ediyor

Iğdır’da koyun kırkımı devam ediyor
Yaz aylarının daha yoğun olarak yaşandığı Iğdır’da küçükbaş hayvanların daha sağlıklı bir şekilde gelişmesi için kırkma işi devam ediyor.

Iğdır’da koyun kırkımı devam ediyor

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadiscom

Yaz aylarının daha yoğun olarak yaşandığı Iğdır’da küçükbaş hayvanların daha sağlıklı bir şekilde gelişmesi için kırkma işi devam ediyor.

Koyunlarını kırkarak sağlıklı olmalarını ve gelişmelerini sağlamak için koyun ve kuzularını kırkan yetiştiriciler, yünlerin ise yıllar öncesine göre kıymetinin olmamasından yakındılar.

Iğdır’ın Yaycı köyünde oturan hayvan sahiplerinden Eser Yıldırım,  kırımı yapılan koyun ve kuzuların aşırı sıcaklıkta oldukça rahatladıklarını ve geliştiklerini söyledi.

Kırkımlarını yaptıkların koyunları Ukrayna’dan getirdiklerini de söyleyen Eser Yıldırım: “Iğdır’da koyun kırpma zamanı genelde Nisan ayıdır. Biz bu koyunları Ukrayna’dan getirdik. Orada hayvanların bakımı yapılmamıştı. Bunun için biz 200 baş hayvanın kırkımını yapıyoruz. Yünden çıkan koyunların canı rahatlar ve ferahlar, çok hızlı gelişir. Koyunları kırkmadığımız zaman mikrop kapar ve hayvanlar parazitlerle hastalık kapar. Para etmese de kırktığımız yünleri satacağız.”dedi.

Her yıl yaz aylarının başlamasıyla koyunlarını kırktıklarını belirten diğer hayvan yetiştiricileri ise kırkma işlemi koyunun sağlığı acısından çok faydalı olduğunu, hayvanların kilo almasına ve daha verimli olmasını sağladığını ifade ederek, yünden de gelir etmek istediklerini söylediler.

 

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Kars'tan Havadis | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.