Kars Belediyesinin ağaçlandırma seferberliği devam ettiriyor
Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com
Kars Belediyesi tarafından başlatılan "Daha Yeşil Bir Kars İçin Bir Fidan da Sen Dik" kampanyası il merkezinde devam ediyor.
Belediyenin başlattığı kampanya kapsamında bu haftada Bülbül Mahallesi Mezarlığında, çam fidanları toprakla
Mezarlığa birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, personel ile gelen Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, çam fidanı dikerek can suyu verdi.
Ağaçlandırma çalışmalarına mahalle sakinleri de vererek bazı vatandaşlar merhum yakınlarının mezarları başına fidan dikerek Fatiha okudu. Vatandaşlar mezarlığa ağaç diktiği için Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve belediye personeline teşekkür etti.
Ağaçlandırma kampanyasına destek veren belediye personeline teşekkür eden Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “İl merkezinde başlattığımız ağaçlandırma seferberliğimiz bu hafta da Bülbül Mahallesinde devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz personeline ve geçici görevlendirmeyle bu çalışmaya katkı sunan bütün personellerimize, meclis üyelerimize ve başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.
ŞEHRİN ÇÖZÜLMESİ ELZEM ÖNEMLİ SORUNLARI VAR
Şehrin çözülmesi elzem önemli sorunları olduğunu da belirten Başkan Bilgen: “Bu şehrin büyük ve ciddi sorunları var ama temizlikle ilgili şuana kadar birikmiş olan yapılmamış olan işleri yetiştirdik. Bundan sonrasını daha rutin biçimde düzenli biçimde yapacağız. Eğer araç eksikliklerimizi de tamamlayabilirsek bir düzene sokmuş olacağız.
KALDIRIM VE YOL YAMA İŞLERİ
Şuan gündemimizdeki en önceliğimiz kaldırımların onarımı ve yollara yama yapmaktır. Kaldırım tesisimiz çalışmaya başladı ama asfalt tesisimiz ile ilgili sıkıntıyı da hafta sonuna ancak çözebileceğiz. Yollara yama çalışmalarımızda hızla devam edecek.
ŞEHRİN ÖNEMLİ SU SORUNU VAR
Bir diğer önemli sorumuz ise su sorundur. Şuanda bu şehrin suyu ile ilgili çok ciddi ve yapısal sorunlar var. Ne yazık ki açıklama yaparak bir infial doğurmak istemiyoruz, bir kaygı ve endişe oluşturmak istemiyoruz. Ama acilen arıtma tesisine girmeden, doğrudan dağıtıma giren suyun akışında karışım var. Bu konuda çok ciddi bir sıkıntımız var. Elbette ki bu geçmişteki dönemlerde alınmış kararlarla yapılmıştır. Fakat arıtma tesisimizdeki ve su idaresinde çalışan arkadaşlarımızın sorunu değil. Bunun gereği daha önce yapılmamış.” Dedi.
buluşturuldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.