Tacettin DURMUŞ
Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de milli eğitim camiası, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, şube ve ilçe müdürleri ile okul müdürleri, İstiklal Marşı eşiğinde Bayrak töreni ile güne ‘merhaba’ dedi.
Eş zamanlı olarak saat 10.00’da TRT EBA üzerinden eğitim gören öğrenciler de evlerinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay da Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’inde düzenlenen törene katıldı. Burada düzenlenen törene katılan Müdür Acay Gazetecilere yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un talimatları doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi ilimizde de eş zamanlı olarak haftanın ilk günü olan Pazartesi sabahı saat 10.00’da İstiklal Marşı’mızı hep bir ağızdan okuduk. Aynı zamanda eskiden olduğu gibi Cuma günü haftanın bitiş saatinde de İstiklal Marşı’mızı okuyacağız. Bizler de Milli Eğitim camiamız olarak müdür yardımcılarımız, okul müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımız ile bilikte İstiklal Marşı’mızı hep bir ağızdan okuduk. Ben de İl Milli Eğitim Müdürü olarak Kız Meslek Lisemizin bahçesinde okul müdürümüz ve yardımcılarımız ile birlikte İstiklal Marşı’mızı tek bir ağızdan söyleyerek bayrağımızı göndere çektik. Bu uygulamayı il genelindeki tüm okullarımızda hayata geçirdik. Bilindiği gibi Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde TRT EBA üzerinden canlı derslerimiz öğretmeler tarafından veriliyor. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da eş zamanlı olarak saat 10.00’da TRT EBA eğitimi alan öğrencilerimiz de İstiklal Marşı’mızı evlerinde okumuş oldular.” Dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.