Sokak hayvanları için su kapları bırakılmaya devam ediliyor
İsmail BEYTÜZÜN
Iğdır genelinde havaların sıcaklığının devam etmesi nedeniyle su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına su kapları bırakılmaya devam ediyor.
Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce, Iğdır il genelinde belirlenen farklı noktalara okul, park mahalle arası ve duvar diplerine sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla sulama kapılarına su ve yiyecek bırakıldı.
Konu hakkınca açıklamada bulunan Iğdır Orman ve Su İşleri İl Şube Müdür yardımcısı Fatih Demir: “Müdürlük olarak şehrin çeşitli yerlerine koyduğumuz kaplara su bırakıyoruz. Halkımızda biraz bilinçli olmalı su kaplarına çöp atıyorlar. Bunu yapmasınlar. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayan bu çalışmalara devam edileceğini belirtti. Demir, "Yaptığımız bu çalışmaya halkımızın da duyarlılık göstermesini, en azından yerleştirdiğimiz bu su kaplarına sahip çıkarak zarar vermemelerini, yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu duyarlılık sayesinde yazın sıcağında su sıkıntısı çekerek susuz kalan hayvanların su ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu vesile ile mahalle sakinlerinin de sıcak geçen bu günlerde evlerinin önüne su bırakmalarını rica ederim" dedi.
Vatandaşlarda sokak hayvanları için su bıraktıkları için yetkililere teşekkür ettiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.