• BIST 5.017,85
  • Altın 1211.168
  • Dolar 19.0263
  • Euro 20.7295
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 9 °C

TADDEF’ten “Ana Yurttan, Ata Yurduna Bir Damla Su Kardeşlik Projesi”

TADDEF’ten “Ana Yurttan, Ata Yurduna Bir Damla Su Kardeşlik Projesi”
TADDEF’ten “Ana Yurttan, Ata Yurduna Bir Damla Su Kardeşlik Projesi”

TADDEF’ten “Ana Yurttan, Ata Yurduna Bir Damla Su Kardeşlik Projesi”

Tacettin DURMUŞ  Kısa adı (TADDEF) olan Federasyonun Ankara koordinatörlüğü, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, Azerbaycan Muharebe Veteranı Kadınlarına Sosyal Yardımlaşma İçtimai Birliği, Azerbaycan Abidelerin Muhafazası İçtimai Birliği, Azerbaycan Devleti Agrar Üniversitesinin ve Gence TC. Başkonsolosluğunun ve Reasiya Medya Gurubu sahipliği ile Ana Yurttan, Ata Yurduna Bir Damla Su Kardeşlik Projesi gerçekleştirdi.

Proje, Merkezi Manisa’da olan DGYD Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, TADDEF - Türkiye Azerbaycan Dil Tarih ve Araştırma Merkezi Manisa, Köprübaşı ve Kula Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi, Gazeteci- Gazete Köşe yazarları, araştırmacı yazar ve Şehit ailesinden oluşan kafile, Köprübaşı Belediye Başkanlığını temsilen bir heyetin katılımı ve TADDEF temsilcilerinin oluşturduğu ekiple gerçekleştirildi.

Türkiye ‘den Azerbaycan’a giden 21 kişilik gurup Azerbaycan’da Türk Şehitliği, Haydar Aliyev anıtı, Şehitler Hıyabanını ziyaret ettikten sonra Diaspora Bakanı Fuat Muratov ve çeşitli basın kurumu ile görüşmeler yaptı.

Diaspora Bakanı Fuat Muratov, Türk kardeşlerini aralarında görmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek:  “Azerbaycan’a kendi evinize hoş gelmişsiniz. Türkiye de derneğinizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Türkiye Azerbaycan kardeşliğine katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ermenilerin gerçek yüzünü bütün dünyaya anlatmalıyız. Umumi liderimiz Haydar Aliyev’in dediği gibi “Bizler iki devlet tek milletiz. Her alanda Türkiye ile işbirliğimiz sürüyor. Bu diaspora alanında da işbirliğimiz gelişerek güçlenerek devam edecektir.” dedi.

Diaspora bakanı Fuat Muratov ile bir araya gelen heyet, Türkiye Azerbaycan kardeşliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

TADDEF Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal yaptığı konuşmada şunları söyledi. ”Bizler dernek olarak Azerbaycan Türkiye kardeşliğini geliştirmek için çalışıyoruz. Bu gezimizin amacıda bu kardeşliği pekiştirmektir.Türkiye de her alanda Azerbaycan’ın sesi olmaya çalışıyoruz. Özellikle Ermenilerin yaptığı vahşilikleri, katliamları anlatıyoruz. Her zaman Türk düşmanlığı yapan Ermenilere karşı mücadelemiz sürecektir” dedi.

Projenin amacını anlatan  TADDEF Genel başkan yardımcısı Seyfettin  Ayakyay: ” Türkiye-Azerbaycan basın dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bu doğrultuda çalışmalar yürütülmesi. -Taraflar arasında karşılıklı güvenin güçlendirilmesi; - Bölge ve bölge dışında barışın korunması; - Dış politika konularında ortak Diaspora işbirliğinin benimsenmesi; - Uluslararası terörizm, ayrılıkçılık, aşırılık ve sınır ötesi suçlarla mücadele için eylemlerin koordine edilmesi; - Ortak amaçlarla ilgili her alanda etkili bölgesel ve ikili işbirliğinin geliştirilmesi; - Belediyeler arası kardeş belediyeler birlikteliğinin sağlanması - Türkiye ve Azerbaycan’a Dıştan yapılacak olan Siyasal, Ekonomik ve Kültürel saldırılara karşı birliktelik oluşturulması; Tüm bunlara ilaveten Şehit ve Gazi Ailelerinin karşılıklı bir damla gözyaşları ile Kardeşliğin Çınar ağacını yeşertilmesidir.

DGYD Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen de “İki Ülke arasında basın işbirliği geliştirilmelidir. Bu sayede Ermenilerin gerçek yüzü kamuoyuna anlatılır” dedi. Diaspora bakanlığı,   BAKÜ’de Diaspoa Bakanını ziyarete gelen İzmir Karabağlar Belediye Başkanı ve heyetiyle birlikte TADDEF ve DGYD her iki heyetin onuruna akşam yemeği verdi.

taddeften-ana-yurttan,-ata-yurduna-bir-damla-su-kardeslik-projesi-(5)_renamed_13798.jpgtaddeften-ana-yurttan,-ata-yurduna-bir-damla-su-kardeslik-projesi-(6)_renamed_22376.jpgtaddeften-ana-yurttan,-ata-yurduna-bir-damla-su-kardeslik-projesi-(3)_renamed_651.jpg

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Kars'tan Havadis | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.